Carolina Miilus-Larsen

Fotograf Sussie Lorinder

När jag var liten drogs jag till böcker som handlade om barn i andra länder, i andra tider eller i andra verkligheter och på biblioteket i Karlstad lånade jag allt jag kunde hitta på området.

I skolan älskade jag roliga timmen där jag och två klasskamrater framförde våra egna författade pjäser och mutade klasskompisarna med chokladbollar och chokladfingrar för att få fortsätta skriva och uppträda fredag efter fredag efter fredag. Detta förbryllar mig idag då jag har blivit betydligt mycket blygare.

Det var TV-serien Huset Silfvercronas gåta, där två barn klev in i en spegel och kom ut i en helt annan tid, som inspirerade mig till att skriva min första längre berättelse. Nu mitt i livet, har jag äntligen skapat utrymme åt fortsättningen.

 

Min första bok i trilogin om elvaåringarna Mia och Stella heter Diamanttjuvar på Titanic. Där besöker de sig själva i ett tidigare liv de har levt. Ett liv som två fattiga irländska tvillingar ombord på världens säkraste fartyg…