Jag tänker tända eld på hela Stockholm

Jag tänker tända eld på hela Stockholm

Benjamin vaknar upp på sjukhuset efter att ha blivit påkörd av en bil. Han har legat medvetslös i ett dygn och är rejält skakad och omtumlad. Med jämna mellanrum får han besök av en jämnårig patient som har en brännskada i ansiktet. Benjamin kan inte bestämma sig för om han ska tycka synd om eller vara rädd för honom.

Petrus, som killen heter, beter sig så konstigt och säger så märkliga saker. Bland annat påstår han att det har brunnit på en massa ställen i Stockholm och att det är en pyroman som tänder eld på husen. Nu smyger tydligen den här pyromanen runt på sjukhuset!

När Benjamin hittar en lista med en massa namn på och tycker sig höra och se konstiga saker, börjar han bli rädd på riktigt och han vill bara hem till pappa. Tyvärr blir inte allt lugnt bara för att han lämnar sjukhuset och kommer hem …

Myggan, en klasskompis som Benjamin är lite förtjust i, är en orädd tjej som mer än gärna vill undersöka den där listan och ta reda på vad allt mystiskt handlar om. De sätter igång sitt detektivarbete och snart förstår de att de måste tillbaka till sjukhuset.

Köp din bok på Idus Förlag. Klicka på boken så kommer du dit.

Omslag: Mattias Norén, Idus förlag